Mindenki erről beszél

2023.08.18. 11:56

Szentkirályi Alexandra betekintést nyert az ország tortája, a Spicces füge elkészítésébe (videó)

Betekintést nyert az idei ország tortája, a Spicces füge respektus elkészítésébe a kormányszóvivő a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászdában.

MW

Lakatos Pál cukrász mutatja meg a Spicces Füge Respektus tortaszeletet Levendula és Kert cukrászda Fotó: Németh András Péter NAP Szabad Föld SZF A képen: Lakatos Pál cukrász

Forrás: Szabad Föld

Fotó: Németh András Péter

Szentkirályi Alexandra pénteken közzétett videós bejegyzésében Lakatos Pál cukrász elmondta, hogy azért spicces a torta neve, mert a fügezselében tokaji aszú van, aminek az alkoholtartalmát elforralták, ugyanakkor az íze benne maradt.

A respektus pedig tisztelgés a volt mesterei előtt – tette hozzá.

A videóban szerepel, ahogy a kormányszóvivő megtekinti, ahogy összeforr a füge az aszúval, megkapja az akácmézes karamellás csokoládés glézt, a tetejére pedig barnacukorral készült linzertésztás keksz kerül. A torta kakaóbab-darabkákat is tartalmaz.

A Magyarország Tortája cím idei nyertes alkotása, a szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja a 17. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája verseny díjátadóján, valamint az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a kapcsolódó rendezvények beharangozó sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2023. augusztus 1-jén
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Lakatos Pál elmondta, hogy amióta az ország tortája versenybe neveznek, minden évben dobogós helyet szereztek.

Szentkirályi Alexandra a bejegyzésben azt írta, hogy 

a torta péntektől megkóstolható a Szent István-napi ünnepségek részeként a Magyar ízek utcájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában