Veszélyes gondolatok

2022.03.29. 20:17

Zelenszkij arra számít, hogy a magyar baloldal fegyvert fog szállítani Ukrajnába és elzárják a gázcsapot

Minden jel arra utal, hogy az ukrán elnök arra számít, hogy a baloldal esetleges választási győzelme esetén fegyvert és katonákat küldene Ukrajnába. Legutóbb erre tett célzást egy videónyilatkozatában.

Mint korábban mi is megírtuk, a baloldal és Márki-Zay Péter háttértárgyalásokat folytat Ukrajnával. Mindez veszélyes kockázatot rejt magában hazánk békéjére és biztonságára nézve, ugyanis bármiféle ilyen jellegű tárgyalás kiemelt kockázatot hordoz magában.

Az ukrán elnök legutóbbi nyilatkozata eléggé militáns és tökéletesen illeszkedik a háttéregyeztetésekbe, Zelenszkij mindenképp fegyvert és katonákat szeretne Ukrajnába nem csak Magyarországról hanem egész Európából is – írja az Origo. Az elnök egész egyszerűen a béke és a semlegesség mellett kiálló országokat oroszpártinak bélyegzi meg és véleménye szerint véget kell vetni Budapest kifogásainak, ami tulajdonképpen a nemzeti érdekeink figyelembe vétele:

Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait.

Az ukrán elnök fenti szavai arra engednek következtetni, hogy Kijev fegyvereket és kiterjesztett szankciókat szeretne ami úgy valósulhatna meg, hogy ha Budapesten más kormányt választanának.

EZ EGY EGYÉRTELMŰ CÉLZÁS ARRA, HOGY A  HAZAI BALOLDAL FEGYVEREKET SZÁLLÍTANA UKRAJNÁNAK KOCKÁZTATVA ORSZÁGUNK BIZTONSÁGÁT ÉS ELZÁRNÁK A GÁZCSAPOT, AMI BELÁTHATATLAN, KATASZTROFÁLIS KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRNA A NEMZETGAZDASÁGRA NÉZVE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában