Ország-világ

2021.04.22. 14:53

Az Orbán-szabály – ezzel a címmel jelent meg G. Fodor Gábor kötete

Hogyan lett egy 25 éves, tehetséges, érzékeny fiatalemberből megkerülhetetlen, közösségének stabil jövőt biztosító politikus?

Forrás: Facebook / @orbanviktor

G. Fodor Gábor a most megjelent, Az Orbán-szabály című könyvében meg akarja érteni és értetni, hogyan lett egy 25 éves, tehetséges, érzékeny fiatalemberből megkerülhetetlen, közösségének stabil jövőt biztosító politikus, aki a legjobb úton halad ahhoz, hogy államférfi legyen belőle – ismerteti a XXI. Század Intézet közleményét a Magyar Nemzet. Mint írják, Az Orbán-szabály olvasása közben szinte érezni, ahogy a politológus szerző maga is rádöbben:

Orbán Viktor sosem a hatalomhoz elegendő többséget akarja megszerezni, hanem mindig arra törekszik, hogy egymással szót értő, egymást tisztelni képes barátok, bajtársak közösségét állítsa maga mögé.

Ha kell, türelemmel és bölcsességgel, ha kell, megejtő és határozott példamutatással. A legfőbb Orbán-szabály ugyanis az, hogy a csapatkapitány erejét a csapata adja.

A kötet a XXI. Század Intézet Új idők című könyvsorozatának a nyitódarabjaként jelenik meg, a sorozat szerkesztője Békés Márton történész, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója.

„A XXI. Század Intézet könyvsorozata, az Új idők hazai szerzők gondolatainak közrebocsátásával kíván hozzájárulni a magyar politikai gondolkodás megújításához. Keresve sem lehetett volna illőbb és a vállalt missziót jobban hordozó kezdőkiadványt választani, mint G. Fodor Gábor politikai filozófus Az Orbán-szabály – Tíz fejezet az Orbán-korszak első tíz évéről című könyvét” – olvasható Békés Márton történész, a könyvsorozat szerkesztőjének a Látószög-blogon megjelent írásában.

A kötet kapható a Terror Háza Múzeum webshopjában és a könyvesboltokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában