cseppfolyósított gáz

2020.05.05. 18:55

Magyarország továbbra is érdekelt a Horvátországgal való energiaügyi együttműködésben

Továbbra is érdekelt Magyarország a Horvátországgal való energiaügyi együttműködésben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebookon, miután telefonon tárgyalást folytatott Tomislav Coric horvát energiaügyi miniszterrel.

Forrás: Facebook

Fotó: Szijjártó Péter

Szijjártó Péter azt írta, Tomislav Coric arról tájékoztatta, hogy

a jelenlegi nehéz körülmények ellenére jövő januárban meg tudja kezdeni a működését az „LNG kikötőjük”, amelyen keresztül cseppfolyósított gáz vásárlására nyílik lehetőség.

„Mi továbbra is érdekeltek vagyunk a horvátokkal az energiaügyi együttműködésben, hiszen minél több forrásból tudunk gázt vásárolni, annál biztosabb az ellátásunk. Ezért a világpiac több szereplőjével is tárgyalunk jelenleg a cseppfolyósított gáz esetleges Horvátországon keresztüli beszerzéséről” – emelte ki Szijjártó Péter.

Jelezte azt is, nem sokkal korábban pedig a Maldív-szigeteki kollégájával, Abdulla Shahid külügyminiszterrel tárgyalt, így lehetősége volt megköszönni neki, hogy március óta 69 magyar állampolgár hazahozatalában segítettek.

A Maldív-szigeteket is súlyosan érinti a mostani világjárvány – tette hozzá Szijjártó Péter -, ezért kifejezték szolidaritásukat és tájékoztatták egymást a védekezéshez szükséges eszközök beszerzésének lehetőségéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában