atlétika

2020.11.27. 17:30

Kiderült, mikor rendezik jövőre a Gyulai Memorialt

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kiadta második számú egynapos sorozatának, a Kontinentális Kör Arany versenyeinek 2021-es naptárát, amely szerint a Gyulai István Memorialt július 6-án rendezik meg Székesfehérváron.

A legmagasabban jegyzett Gyémánt Liga-versenyek mögött szorosan második helyen álló széria idén jött létre, 4 kontinensen 10 állomással, köztük a székesfehérvári Gyulai István Memoriallal.

A magyar verseny a World Athletics világranglistáján minden kategóriát összevetve az 5. legjobb volt 2020-ban!

Jövőre, a lengyel Irena Szewinska Memoriallal bővülő World Athletics Continental Tour Gold 11 állomáson biztosít versenyzési lehetőséget a világ legjobbjai számára. A Gyulai Memorial a hetedik lesz a sorban, az utolsó az olimpia július 23-i rajtja előtt.

A WA honlapja szerint a sorozat első viadala egyben a tokiói olimpia tesztversenyének is számít, a helyszín ugyanis a nyári játékok központi stadionja lesz május 9-én.

Idén a koronavírus-járvány nehezítette az új versenyrendszer bemutatkozását, a sorozat tíz állomásából hetet rendeztek meg, így a Gyulai Memorialt is, melyre augusztus 19-én került sor.

A Kontinentális Kör Arany versenyei 2021-ben:

május 9., Tokió (Japán)

május 19., Ostrava (Csehország)

június 5., Kingston (Jamaica)

június 6., Hengelo (Hollandia)

június 8., Turku (Finnország)

június 30. Bydgoszcz (Lengyelország)

július 6., GYULAI ISTVÁN MEMORIAL, SZÉKESFEHÉRVÁR

szeptember 5., Chorzów (Lengyelország)

szeptember 14., Zágráb (Horvátország)

szeptember 18., Nairobi (Kenya)

Nanking (Kína) – később kijelölendő időpontban

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!