Bulvár-celeb

2024.01.14. 11:00

Szeretne magabiztos és elbűvölő lenni? Íme 3 tipp, hogyan érheti el

Ezekkel a pszichológiai trükkökkel azonnal megnyerheti magának a beszélgetőpartnerét.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A magabiztosság egyeseknek természetes, míg másoknak egy kicsit nehezebben jön. Hannah Chan online coach és influencer pedig megosztotta a legegyszerűbb trükkjeit, hogy a leghatározottabban jelenhessünk meg a nyilvánosság előtt és jó első benyomást tegyünk - derül ki a Life.hu cikkéből. 

Minden alkalommal, amikor kapcsolatba lépsz valakivel, nem az alapján ítélnek meg, hogy mit mondasz, hanem hogy hogyan mondod

- magyarázta.

A kaméleon-technika

Ezt a trükköt a legkarizmatikusabb emberek szokták használni. Ez az a technika, amikor megváltoztatjuk a megközelítésünket annak alapján, hogy kivel beszélünk. A legkarizmatikusabb emberek mindig az alapján igazítják az energiájukat, hogy kivel beszélgetnek.
"Tehát, ha olyan valakivel beszélgetsz, aki nagyon energikus, és nagyon élénk, az az ember sokszor érezheti úgy, hogy a másik személy nem fektet bele annyit a beszélgetésbe, ha nem kapja vissza ugyanazt az energiát. Ha azt szeretnénk, hogy az illető úgy érezze, hogy odafigyelnek rá, akkor 20 százalékkal növelnünk kell a befektetett energiánkat, hogy valamelyest megfeleljen az ő szintjének" - mondja Hannah.

@realhannahchan

If you were born awkward like me charisma is a learnt skill babyyyy

♬ original sound - Hannah Chan

Hanglejtés

Ez a második szabály, amit Hannah követ.  Állítja: ahogyan beszélünk az árulkodik rólunk. 

Az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy nincs önbizalmad, ha felfelé viszed a hangsúlyt, amikor beszélsz. Ez úgy hangzik, mintha tudat alatt megerősítést keresnél, mintha kérdéssel próbálnál jóváhagyást kapni a másiktól.

- magyarázza.

A mondat végén tehát mindig vigyük le a hangsúlyt, ettől határozottabbnak tűnünk.

Az "alárendelő" nyelvezet elkerülése

Hannah arra buzdítja az embereket, hogy kerüljék az olyan kifejezéseket, mint a "ha akarod", vagy az olyan mondatokat, amivel a saját képességeinket becsméreljük. 

"Lehet, hogy azt hiszed, hogy csak alázatos vagy kedves vagy, de valójában ez bizonytalannak hat. 

Ha végiggondolod az okait annak, hogy miért tisztelsz valakit, akkor rájössz, valójában nem azért, mert az illető túlságosan alázatos. 

Hanem valószínűleg azért, mert megvan bennük a bizonyosság energiája, és eléggé tisztelik magukat, hogy megosszák a véleményüket akkor is, ha tudják, hogy mások nem értenek velük egyet" - idézi a tippeket a Mirror.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában