Nagyvilág

2018.01.24. 07:51

Legjobb barát, ölelés, hógolyó és WC-papír - Nevetséges iskolai tiltások a világ körül

Tudta, hogy valamelyik iskolában nem lehet felvenni UGG csizmát? És azt, hogy valahol tiltva van az, hogy diákok regisztráljanak a Facebookra? Sőt, valahol az ölelést is megtiltották. Összeállításunkban ilyen és ehhez hasonló fura, nevetséges tiltásokat gyűjtöttünk össze a világ iskoláiból.

Tudta, hogy valamelyik iskolában nem lehet felvenni UGG csizmát? És azt, hogy valahol tiltva van az, hogy diákok regisztráljanak a Facebookra? Sőt, valahol az ölelést is megtiltották. Összeállításunkban ilyen és ehhez hasonló fura, nevetséges tiltásokat gyűjtöttünk össze a világ iskoláiból.

1. Legjobb barátok

Egy délnyugat-londoni iskola megtiltotta a diákjainak, hogy legjobb barátjuk legyen. Az indoklás szerint mikor véget ér a barátság, akkor a tanulók nagyon lehangoltak lesznek.

2. Apák napi üdvözlőkártya

A skót iskolákban a diákoknak tilos kártyát készíteniük az édesapjuknak Apák napjára. Így kívánják kifejezni támogatásukat az egyedülálló anyák irányába. De mi van akkor, ha valakit egyedülálló apa nevel?

3. Facebook

Egy New York-i iskolában meg van tiltva a lányoknak, hogy a Facebookot vagy bármilyen közösségi médiaoldalt használjanak. Így próbálják elérni, hogy a lányok „visszafogottabban” viselkedjenek.

4. Ölelés

Egy northamptoni általános iskola egyszerűen megtiltotta a diákjainak, hogy megöleljék egymást. Szerintük így lehet megtanulni, hogy a másik személyes terét tiszteletben kell tartani.

5. Jóganadrágok és leggings

Az egyik massachusettsi középiskola öltözködési szabályai tiltják a jóganadrág és a leggings viselését. A döntést azzal indokolják, hogy a két ruhadarab nem megfelelő olyan fiatalok számára, akik a felnőttkor határán állnak, és hamarosan kikerülnek a munkaerőpiacra.

6. Hátizsák

Néhány amerikai iskolában a tanulók nem vihetik be az osztálytermükbe a hátizsákjukat. Az igazgatóság szerint a táska potenciális veszélyforrás, mivel alkalmas fegyver elrejtésére. Így a tanulók egész nap a kezükben cipelik a könyveiket és az írószereket, a hátizsákjuk pedig a személyes szekrényükben pihen.

7. Karácsony

Az Oregon állambéli iskolákban betiltottak mindent, ami vallási ünnepekre utal, így próbálva egyensúlyt tartani a különböző háttérrel rendelkező diákok jogaiban.

8. Hógolyózás

Egy angol iskolában két hógolyózó diákot hazaküldtek, és fel is függesztették őket. Majd lőttek az udvari hógolyócsatáknak is. Az iskolavezetés szerint ez a tevékenység túl veszélyes.

9. WC-papír

Néhány brit iskolában tilos WC-papír-gurigát felhasználni bármilyen iskolai feladatban. Így próbálják óvni a gyerekeket a baktériumoktól.

10. Rövidnadrág a fiúknak

Tavaly nyáron Nagy-Britannián egy hőhullám söpört végig, amire egy iskolának az volt a válasza, hogy megtiltotta a fiúknak, hogy rövidnadrágban tartózkodjanak az osztályteremben. Ám 30 diák nem adta magát könnyen, szoknyában mentek iskolába. Ezt nem tiltották meg.

11. Születésnapi bulira invitálások

Egy brit iskolában tilos születésnapi meghívót nyilvánosan átadni vagy kitenni az üzenőfalra - hacsak nem az osztály minden tagjának szól! Ellenkező esetben eltávolítják vagy összeszedik.

12. Fidget spinner

A manapság őrülten népszerű játékot bannolták sok brit és amerikai iskolában, biztonsági és figyelemfenntartási okokból. (Egyébként a játékot ADHD-ben szenvedőknek illetve autistáknak fejlesztették ki terápiás céllal)

13. UGG csizma

Egy amerikai iskola megtiltotta a diákoknak a már évek óta divatos UGG csizmák viselését, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a diákok mindig abban rejtették el a mobiljukat és így csempészték be az osztályterembe. Most már sport vagy tornacipőre kell cserélni a trendi lábbelit, mielőtt belének az ajtón.

Forrás: Brightside


[related-post post_id="3694068"]

[related-post post_id="3696219"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!