Nagyvilág

2017.05.25. 09:04

70. cannes-i filmfesztivál - Főhajtás az áldozatokért

Cannes - Gyász és ünneplés is volt a cannes-i fesztiválon­­­.

Cannes - Gyász és ünneplés is volt a cannes-i fesztiválon­­­.

Kedden délután háromkor a fesztivál teljes vezetősége és személyzete egy perc néma főhajtással rótta le kegyeletét az előző este Manchesterben történt terror­támadás áldozatai előtt.

Az este folyamán viszont még cannes-i mércével is páratlanul sok híresség vonult fel a fesztiválpalota előtti vörös szőnyegen, hogy közösen ünnepeljék a fesztivál fennállásának 70. évfordulóját.

Peregnek a versenyfilmek is, szerda reggel például Sofia Coppola gyönyörűen fényképezett, finom humorral és még finomabb gesztusokkal dolgozó filmje, a The Be­guiled varázsolta el a megjelenteket.

Sofia Coppola rég nem látott csúcsformáját hozza, amihez Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Colin Farrell és néhány ígéretes újonc asszisztálnak. Kidman és Farrell már látható volt együtt Yorgos Lanthimos The Killing of a Sacred Deer című versenyfilmjében, és a The Beguiledban is újfent remekelnek együtt.

Miközben mindenki Kidman lenyűgöző vörös szőnyeges megjelenéseiről áradozik, és valóban ő képviseli ma mindazt a bájt és csillogást, amit egy igazi hollywoodi sztár jelentett az álomgyár aranykorában, azért nem szabad megfeledkezni arról, milyen remek és sokoldalú színésznővé érett.

Cannes, 2017. május 24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!