Nagyvilág

2016.05.21. 09:18

69. Cannes-i filmfesztivál - Vörösbor, korai lefekvés

Cannes - Másodperces jogok tisztázása is lassította a Gimme Danger el­készítését.

Cannes - Másodperces jogok tisztázása is lassította a Gimme Danger el­készítését.

Drogok helyett vörösbor és korai fekvés a titka a valaha igencsak vad napokat élt Iggy Popnak, akit többek közt arról faggattak a sajtótájékoztatón, hogy mitől tartja ilyen jó formában magát. A 69 éves rockikonról Jim Jarmusch készített dokumentumfilmet Gimme Danger címmel, amit a fesztivál éjféli vetítésként tűzött műsorra a rajongók legnagyobb örömére.

A rendező elmondása szerint nem hagyományos értelemben vett dokumentumfilmet akart készíteni, hanem inkább egy filmes esszét, vagy még inkább szerelmi vallomást a rocklegendához.

Iggy Pop és a banda tagjainak visszaemlékezéseit rengeteg, korábban nem látott archív felvétel és fénykép illusztrálja, de a film vágóját dicséri, hogy régi tévéműsorokból, sorozatokból és reklámokból is talált olyan részeket, melyek sokszor az illusztráción túl humort adnak a hetven felé közeledő Iggy Pop és zenésztársai visszaemlékezéseihez. A film egy teljes évig készült, és jelentős erőfeszítésbe került, hogy a számtalan, sokszor alig pár másodperces bejátszás és felhangzó zenei felvétel jogait tisztázzák az alkotók.

A végéhez közeledik a verseny, bár az utolsó nap is hozhat még meglepetést. Az nem volt meglepő, hogy Nicolas Winding Refn Neon Démon című filmje mennyire megosztotta a közönséget. A Los Angeles-i modellvilág sötét oldalát bemutató, neonban pulzáló horrorvízió váltotta ki az eddigi leghangosabb tiltakozást a közönségből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!