Nagyvilág

2015.12.05. 13:49

Illegális bevándorlás - Németországban csaknem 800 támadás történt menekültszállások ellen idén

Berlin - Németországban az idén már majdnem 800 támadás történt menekültszállások ellen egy pénteken kiszivárgott összesítés szerint.

Berlin - Németországban az idén már majdnem 800 támadás történt menekültszállások ellen egy pénteken kiszivárgott összesítés szerint.

A szövetségi belügyminisztérium kimutatása alapján november végéig 770 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ezek túlnyomó többsége - 689 eset - szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény.

Egyedül a harmadik negyedévben, a július-szeptemberi időszakban csaknem kétszer annyi incidens történt, mint tavaly egész évben; 313 esetet regisztráltak a hatóságok, míg 2014-ben 177-et.

Az idén eddig a rongálás volt a leggyakrabban előforduló típus, 266 ilyen eset került be a statisztikába. Az uszítás sem ritka a menedékkérőket ellátó intézményeknél, ebbe a kategóriába 92 ügy tartozik.

A feljegyzett esetek között 65 gyújtogatásos támadás van, és 60 további erőszakos bűncselekmény. Tavaly 6 gyújtogatásos támadást hajtottak végre szállások, befogadóállomások ellen.

Pénteken újabb esetről tájékoztattak a hatóságok; a Rajna-vidék-Pfalz tartományi Herxheimben ismeretlenek megpróbáltak felgyújtani egy üresen álló, menedékkérők elhelyezésére előkészített épületet, amelyben korábban egy egészségügyi technológiai cég kutatásfejlesztési központja működött.

A tetőablakokon keresztül behajított, gyúlékony folyadékkal töltött tartályok közül csak az egyik kapott lángra. A kár nem jelentős, de az épület új funkciójának kialakítása elhúzódik. Az épületbe 800 menedékkérőt költöztetnek majd be. Az alig 10 ezer lakosú kisváros menekültszállását a Német Vöröskereszt (DRK) üzemelteti majd.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!