Nagyvilág

2015.01.06. 14:08

Plague app: terjed, mint a pestis

Az új közösségi platform úgy terjed, mint a pestis. A rá feltöltött anyagok meg pláne. Letöltöttük és egy nap alatt megszerettük ezt az újdonságot, aminek végre van is értelme (nem úgy, mint az ELLO-nak).

Az új közösségi platform úgy terjed, mint a pestis. A rá feltöltött anyagok meg pláne. Letöltöttük és egy nap alatt megszerettük ezt az újdonságot, aminek végre van is értelme (nem úgy, mint az ELLO-nak).Ritkán szeretünk bele gyorsan appokba, de ez kivétel. Hogy mitől ilyen zseniális? Egyszerű és játékos. A felhasználó alig várja, hogy tartalmat osszon meg. A fejlesztők azt a problémát is zseniálisan áthidalták, hogy egy közösségi platform elég unalmas az elején, amikor még csak a hardcore userek találnak rá, kell neki jó pár hét vagy hónap, mire úgy igazán beindul. De aztán lehet, hogy sokan nem elég türelmesek és szép lassan az egész mehet a kukába. Mert hát sokkal könnyebb a Facebookon lógni, amin (szinte) mindenki rajta van. Ha már nagyon unod a kék portált vagy egyszerűen csak szeretnél egy szuper új appot kipróbálni, akkor a Plague (=pestis) NEKED való!

Itt tudod letölteni Androidra és iOS-re: http://plague.io/

Az elmúlt egy nap alatt végigteszteltük az app minden funkcióját. Kezdjük azzal, hogy csak mobilra elérhető és a GPS-t be kell kapcsolni a mobilon ha használni szeretnénk, hiszen az egésznek pont az a lényege, hogy a dolgok úgy terjednek, mint a vírus, és ehhez tudni kell a tartózkodási helyünket. Egy rövid regisztrációt és e-mail megerősítést követően azonnal lehet használni az appot. A regisztrációnál egyébként még annyit sem kell megadni, mint a Twitteren. Tulajdonképpen az egész teljesen anonim, ez adta a rendszer első varázsát.

Az app elindítása után kártyákat kapunk. Ezek lényegében a posztok, amin szöveg és néhány esetben kép található. Lehet továbbá videót és linket is beszúrni, tehát a poszt szerkezete hasonló a már megszokottakhoz. És most jön a lényeg. Ha lefelé húzzuk el a kártyát, akkor továbblépünk, ha pedig felfelé, akkor továbblépünk és meg is osztjuk a kártyát. Így terjednek a tartalmak úgy, mint a vírus. Mi magunk is írhatunk új bejegyzést a jobb felső sarokban található kis gombbal. A bal felső sarokban pedig a statisztikát érjük el. Minden létrehozott poszt hét napig él, ennyi ideje van megfertőzni a világot.

Így teljesítettek eddig a posztjaink:

Így járta be a világot egy miskolctapolcai mókusról készült fotónk:

 

 

Így néz ki egy szöveges bejegyzés:

 

Így néz ki egy fotós bejegyzés:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!