Nagyvilág

2013.02.12. 15:36

Csatlakozási tapasztalatokról

Debrecen - Ukrán fiatalok magyarországi tanulmányúton az európai integrációért.

Debrecen - Ukrán fiatalok magyarországi tanulmányúton az európai integrációért.Hétfői nyíregyházi látogatásuk után kedden a hajdúsági megyeszékhelyre érkeztek azok az ukrán fiatalok, akik a Robert Schuman Intézet tanulmányútja keretében tartózkodnak hazánkban. Az önkormányzati dolgozókból és a civil szférában aktív fiatalokból álló csoport tagja tanulni szeretnének két, velük határos uniós tagország csatlakozási tapasztalataiból és kapcsolatokat építenek helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel.

A debreceni városházán a délelőtt folyamán Varga László, városfejlesztési főosztályvezető mutatta be a sikeres helyi projekteket, majd a küldöttség Pajna Zoltán alpolgármesterrel találkozott, aki az önkormányzat bemutatása mellett kitért a közös határ menti projektek ismertetésére is. Délután Dobos Tamás, a Debreceni Polgárőrség elnöke a Pannon Guard Zrt. műveleti igazgatójával, Madácsi Istvánnal együtt beszélt a széleskörű tevékenységükről. A program végén dr. Kota György ügyvezető tartott tájékoztatót a 2010-ben megalakult Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamaráról. Szerdán az ukrán fiatalok Budapesten fejezik be tanulmányútjukat, amit Szlovákiában folytatnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!