Nagyvilág

2013.01.22. 15:22

A Bolsoj művészeti igazgatója egy hónapja védelmet kért, de nem kapott

Moszkva, 2013. január 22., kedd (MTI) - Már december közepén védelmet és segítséget kért, de nem kapott a moszkvai Nagyszínház vezetőjétől Szergej Filin művészeti igazgató, akinek arcába savat fröccsentett egy ismeretlen támadó múlt csütörtökön - közölte kedden a Komszomolszkaja Pravda című orosz lap.

Moszkva, 2013. január 22., kedd (MTI) - Már december közepén védelmet és segítséget kért, de nem kapott a moszkvai Nagyszínház vezetőjétől Szergej Filin művészeti igazgató, akinek arcába savat fröccsentett egy ismeretlen támadó múlt csütörtökön - közölte kedden a Komszomolszkaja Pravda című orosz lap.A moszkvai Nagyszínház művészeti igazgatója eddig nem nyilatkozott a sajtónak, de most kivételt tett a Komszomolszkaja Pravdával. A népszerű orosz bulvárlapnak Filin elmondta: egy hónappal a támadás előtt járt Anatolij Ikszakov főigazgatónál, és védelmet és segítséget kért a fenyegetések miatt.

A főigazgató azzal hárította el a kérést, hogy Filinnek férfiasan kell viselkednie, erőt kell vennie magán és nem kell reagálni a fenyegetésekre. "Ilyen nehéz munkát végzünk, és maga is 12 éve úgymond a fronton harcol" - idézte a színház vezetőjét a megtámadott igazgató.

Filin önmagát is hibásnak tartja, mert könnyelmű volt, és nem hallgatott arra a javaslatra, hogy fogadjon testőrt és gépkocsivezetőt. Azt is sajnálja, hogy nem fordult rögtön a fenyegetéseket követően a sajtó nyilvánosságához. A moszkvai Nagyszínház művészeti igazgató autóját a múlt héten megrongálták, január elején pedig számítógépe hackertámadás áldozata lett.

A Bolsoj vezető munkatársát kedden újra megműtötték. Ezúttal plasztikai beavatkozást végeztek el rajta. A Rosszija 24 hírtelevízió jelentése szerint az orvosok egy új eljárást alkalmaztak a műtét során. Szerdán újabb hasonló beavatkozás vár Szergej Filinre, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcára és szemére fröccsentett kénsavtól. A látása is veszélyben volt.

Négy nappal a támadás után Filin egyre jobban érzi magát, a fején lévő kötésen keresztül néha már látja az ujjait. A jobb szeme sérült súlyosabban, az orvosokat ez aggasztja a leginkább. Arra kértek mindenkit, hogy kíméljék meg Szergej Filint a látogatástól, mert Moszkvában egyre több az influenzás megbetegedés, féltik a fertőzéstől.

Bár Filin azt nyilatkozta a Komszmolszkaja Pravdának, hogy a kórházban is dolgozik, az állami hírtelevízió arról is beszámolt, hogy kedden Galina Sztyepanyenko balettművészt nevezték ki a moszkvai Nagyszínház ideiglenes művészeti vezetőjének.

- MTI -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!