Nagyvilág

2012.12.22. 14:19

Hazatért az Indiában letartóztatott két olasz haditengerész

Róma, 2012. december 22., szombat (MTI) - Megérkezett Olaszországba a gyilkosságért Indiában letartóztatott két olasz haditengerész, miután az Európai Unió kalózellenes missziójában szolgáló katonákat két hétre szabadlábra helyezte az indiai bíróság.

Róma, 2012. december 22., szombat (MTI) - Megérkezett Olaszországba a gyilkosságért Indiában letartóztatott két olasz haditengerész, miután az Európai Unió kalózellenes missziójában szolgáló katonákat két hétre szabadlábra helyezte az indiai bíróság.Az indiai börtönökben töltött tíz hónap után szombaton tért haza az olasz haditengerészet két tiszthelyettese. Massimiliano La Torrét és Salvatore Gironét a római katonai repülőtéren a legmagasabb szintű állami fogadtatás várta az olasz védelmi vezérkari főnök és a külügyminiszter vezetésével. A haditengerészeket az olasz államfő is fogadja.

Az indiai bíróság két hétre szabadlábra helyezte a katonákat, akikért az olasz állam összesen 826 ezer euró óvadékot fizetett. A San Marco ezred két katonáját az indiai hatóságok februárban tartóztatták le két indiai halász meggyilkolásának vádjával.

La Torre és Girone egy olasz kereskedelmi hajón teljesített szolgálatot az Európai Unió kalózellenes missziójának keretében. Elmondásuk szerint egy ellenségesen közeledő kalózhajóra nyitottak tüzet, az indiai bíróság szerint fegyvertelen halászokra.

Az olasz állam áprilisban az indiai áldozatok családjainak 145-145 ezer euró kártérítést fizetett. Az olasz sajtóban a katonák azt mondták, hogy január 10-ére visszatérnek Indiába.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!