Nagyvilág

2012.11.30. 10:30

Szóvivője szerint eltúlzottak a Putyin egészségi állapotáról szóló hírek

Moszkva, 2012. november 30., péntek (MTI) - A Vlagyimir Putyin rossz egészségi állapotáról szóló hírek erősen eltúlzottak vagy egyáltalán nem felelnek meg a valóságnak - nyilatkozta Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője a Komszomolszkaja Pravda című orosz lapnak.

Moszkva, 2012. november 30., péntek (MTI) - A Vlagyimir Putyin rossz egészségi állapotáról szóló hírek erősen eltúlzottak vagy egyáltalán nem felelnek meg a valóságnak - nyilatkozta Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője a Komszomolszkaja Pravda című orosz lapnak.Az elnök teljesen normálisan, sztoikus nyugalommal fogadja az egészségi állapotáról szóló "csacsogást" - fogalmazott a Kreml képviselője, akinek nyilatkozatát pénteken közölte az újság.

Dmitrij Peszkov azt is elmondta, hogy Putyin a szokásos munkatempóban dolgozik, és ezt így is szándékozik folytatni. Eközben nem akar lemondani a sportolásról.

"Ezért aztán, mint minden sportolónál, egy kicsit fájhat a háta, a keze, a lába, de ez sohase befolyásolja munkaképességét. Az elnök, ahogy eddig, most is rendszeresen úszik, edzőterembe jár" - tájékoztatta az orosz lapot az elnöki szóvivő.

Vlagyimir Putyin orosz államfő sportsérülés okozta egészségi problémáiról hetek óta találgatások jelennek meg a hazai és a világsajtóban.

A hírek szerint Putyinnak akkor sérült meg a háta, amikor szeptemberben - népszerűségét erősítendő - részt vett egy természetvédelmi akción. Motoros sárkányrepülőn kísért szibériai darvakat, de a földet érés közben sérülést szenvedett.

Az elnöki iroda ezt tagadta, és közölte, hogy mindössze meghúzódott a 60 éves politikus egyik izma egy edzésen.

Szerdán a Kremlben közölték, hogy Vlagyimir Putyin a jövő hétfőn Törökországba látogat. Az orosz elnök szeptember óta több külföldi utat is lemondott. A törökországi látogatást eredetileg októberre tervezték.

Putyin Indiát, Bulgáriát, Türkmenisztánt is felkereste volna az idén, de otthon maradt, és Moszkva környéki rezidenciájáról látta el feladatait.

- Kegyes Csilla, MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!