Nagyvilág

2012.04.14. 17:44

Drámai mentés: A sziklafal foglyai lettek a turisták

  Helikopterrel indultak összesen öt turista megmentésére, aki a dagály miatt csapdába estek és egy sziklafalba kapaszkodtak az életükért.

 

Helikopterrel indultak összesen öt turista megmentésére, aki a dagály miatt csapdába estek és egy sziklafalba kapaszkodtak az életükért.

Stacey Hayes és barátja Adam Neal Cornwallban nyaralt, ám amikor sétára indultak Porthcurno tengerpatjánál nem számoltak a dagállyal, ami egyik pillanatról a másikra elvágta a visszautat. A nő még korábban leszakadt barátjától és egészen kétségbe esett, amikor meglátta, hogy az egyre emelkedő vízszint miatt nem tud visszajutni. Felmászott egy sziklafalra és megpróbálta kitámasztani magát egy kiszögellésben, tudva, ha megcsúszik a víztől sikamlóssá lett sziklán az az életébe is kerülhet. Segítségkiáltásait Dave Jackson a parti őrség embere hallotta meg, aki azonnal riasztotta a mentőegységet, akik egy mentőhelikoptert indítottak a nő megmentésére.

Nem Stacey Hayes volt az egyetlen aki így járt a különösen erős tavaszi árapály idején, következő nap négy másik ember, köztük egy házaspárnap ragadt a sziklákon, szintén a víz elől menekülve. Edward és Sally Hater szakasztott úgy lettek a szikla foglyai, mint Stacey Hayes, akiket szintén motorcsónakkal és mentőhelikopterrel hoztak ki, míg egy másik nyaraló nem tudott fogás találni a sziklán és a vízbe esett, őt kihűléses tünetekkel vitték kórházba. Nem mindenki ilyen szerencsés: korábban egy 60 éves férfi az életét vesztette, miközben a fiát próbálta menteni, az idős férfi leesett a vízbe és összetörte magát a sziklákon.

A Sennen Cove RNLI videófelvétele a fiatal házaspár megmentéséről készült felvételt mutatta be, míg a fotókon Stacey Hayes mentése látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!