Nagyvilág

2012.02.21. 12:53

852 000 000 000 000 000 - Ennyibe kerülne a Halálcsillag

A Star Wars filmek legendás műbolygójának létrehozása elvileg nem lehetetlen, bár brutális költségbe és rettentő sok időbe kerülne. Darth Vader és Palpatin kancellár mélyen a zsebbe nyúlt. Kvadrilliós összegről beszélünk. Dollárban.

A Star Wars filmek legendás műbolygójának létrehozása elvileg nem lehetetlen, bár brutális költségbe és rettentő sok időbe kerülne. Darth Vader és Palpatin kancellár mélyen a zsebbe nyúlt. Kvadrilliós összegről beszélünk. Dollárban.  A Birodalom nem csóró, míg idehaza, kékes kis sárkupacunkon, a Föld bolygón csak jachtokra, szuperverdákra és luxusingatlanokra, vagy magánszigetekre szórják a leggazdagabbak a pénzt, addig az igazi menők, mint Darth Vader, vagy Palpatin úr Halálcsillagot épített. A celebek elbújhatnak a galaktikus költekezők mellett. Az sötét oldal rulez.

 A Star Wars filmek Halálcsillaga – amit Luke egy jól irányzott torpedóval robbantott molekuláira – potom 852 kvadrillió ámerikái dollárba (ez 15 nullát jelent a 852 után) kerülne, legalábbis így kalkulál a Centives. Ez persze csak az objektumhoz használt fém árát fedezi 2012-es árfolyamon. Átváltani rendkívül jó magyar nemzeti valutánkra már csak fogcsikorgatva merjük, 183 699 kvadrillió forint ugyanis egyszerűen nincs. De ha már adatok:

  • A modern harci gépek szerkezetéből és a műbolygó struktúrájából kiindulva a Halálcsillag megépítéséhez körülbelül 1 kvadrillió tonna fémre lenne szükség.
  • A Föld fémkészlete összesen kétmilliárd Halálcsillagra lenne elegendő.
  • 833,315 évig tartana a nyersanyagok megmunkálása, hogy egyáltalán elkezdődhessen az építkezés, szóval a Földön ma élő generációk egyetlen képviselője sem élné meg a projekt sikerét.
  • 852 kvadrillió USD körülbelül a Föld népességének 13 000-szeres GDP-jével egyezik meg.
  • A Halálcsillag 1 440 000 kilométer 3 területű és 1.08 x 1015 tonna súlyú
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!