Nagyvilág

2011.10.02. 09:49

Rettegnek a brit rendőrök az éves állapotfelmérés gondolatától

London, 2011. október 2., vasárnap (MTI) - A brit rendőrök jelentős része legszívesebben örökre a süllyesztőbe küldené a nemrégiben felröppent kötelező éves fizikai állapotfelmérés ötletét, mivel sokan közülük úgy vélik, hogy elbuknának az erőnléti teszteken.

London, 2011. október 2., vasárnap (MTI) - A brit rendőrök jelentős része legszívesebben örökre a süllyesztőbe küldené a nemrégiben felröppent kötelező éves fizikai állapotfelmérés ötletét, mivel sokan közülük úgy vélik, hogy elbuknának az erőnléti teszteken.A brit rendőrség irányítói szerint az állapotfelmérés bevezetését követően fontos vezetői- és adminisztratív pozíciók maradnának üresen, mivel kissé elkényelmesedett betöltőik valószínűleg elbuknának a fizikai kihívásokon.Az újoncoknál alkalmazott állapotfelmérésre épülő teszten a rendőrök állóképességét vizsgáló oda-vissza futás és súlyemelés is szerepelne a feladatok között. A rendőrségi vezetők azonban hevesen tiltakoztak az ötlet ellen, mivel szerintük nincsenek bizonyítékok arra, hogy megéri a ráfordított költségeket.

A hivatalos adatok publikálására várva sokan attól tartanak, hogy elbuknának a próbatételeken. Érvelésük szerint a rendőröknek inkább tanácsokra lenne szükségük az egészséges étrendre és életmódra vonatkozóan - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk). A jelenlegi rendszerben csupán az újoncoknak kell részt venniük egy kötelező erőnléti teszten, bár néhány helyen már korábban is felvetették az éves állapotfelmérés gondolatát. Egy vizsgálat szerint néhány rendőrséget "időzített bombaként" fenyeget az elhízás veszélye. Az állapotfelmérés ötletgazdája a közeljövőben készül átadni javaslatát a brit kormánynak.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!