Nagyvilág

2011.07.11. 18:02

Fél lábbal is hátraszaltózik

Ez az egy lábbal rendelkező srác bebizonyítja, hogy nincs lehetetlen.

Ez az egy lábbal rendelkező srác bebizonyítja, hogy nincs lehetetlen. Adam Starr lábát 2009-ben kellett amputálni, rákja volt és csak így tudták megmenteni a fiatal tornászt. A 21 éves fiú, évekkel a műtét után, csak úgy mókából lement a minnesotai Northfield Gymnastics klubba, hogy megmutassa, az ember nem hagyhatja el magát. Bemelegítésként egy pár lólengéses mozdulat, majd pár másodperccel később Adam már hátraszaltózik.

 A trambulinon előre és hátra is szaltózik, itt már műláb nélkül, egy lábra érkezve. Adam a rák egy ritkábbik fajtáját kapta el, a lymphangiosarcomát, ami a nyirokerek rákos daganatát jelenti. A videót saját maga és amputált végtagú sorstársai számára készítette, bizonyítva, nincs lehetetlen, csak nem szabad feladni.

A MailOnlone-nak így nyilatkozott: - Reméltem sikerül megmutatnom a családomnak és a barátaimnak mire vagyok képes, de azt is reméltem, hogy más amputáltak is örömmel nézik majd meg a felvételt. Engem is más művégtaggal rendelkező emberek inspiráltak, mint például Sarah Reinertsen – mondta. Adam korábban 11 évig tornászott, de a videó készítése volt az első, amióta levágták lábát.

Így folytatta: - Gondolkodtam, hogy elég erős vagyok ahhoz, hogy megcsináljak egy hátra szaltót egy lábbal. Valószínűleg a leérkezés a legnehezebb része, gyakorlatilag minden az egyensúlyról szól. Igyekeztem a felépülésem teljes ideje alatt aktív maradni, de ez egy nagyon hosszú folyamat. Ma már újra úszok, síelek és biciklizek is – meséli Adam, aki előtt bárki megemelheti kalapját.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!