Nagyvilág

2011.07.19. 17:41

Brit sajtóbotrány - Murdoch: "nincs bizonyíték" a szeptember 11-ei lehallgatásokra

London  (MTI) - "Nincs bizonyíték" arra, hogy az amerikai Murdoch-sajtóorgánumok lehallgatták volna a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások áldozatainak vagy hozzátartozóinak mobiltelefonjait is - mondta keddi londoni parlamenti meghallgatásán Rupert Murdoch.

London  (MTI) - "Nincs bizonyíték" arra, hogy az amerikai Murdoch-sajtóorgánumok lehallgatták volna a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások áldozatainak vagy hozzátartozóinak mobiltelefonjait is - mondta keddi londoni parlamenti meghallgatásán Rupert Murdoch.A világ egyik legnagyobb sajtó- és médiabirodalmának első embere a brit parlament médiabizottsága előtt közölte: a cég semmiféle erre vonatkozó bizonyítékot nem látott, és az ő tudomása szerint az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) sincsenek ilyen bizonyítékai.

Brit sajtóértesülések szerint az amerikai hatóságok vizsgálják, hogy a 2001. szeptember 11-ei merényletek kapcsán is történtek-e telefonlehallgatások a Murdoch-vállalkozás globális cégeit összefogó News Corporation amerikai sajtóorgánumai részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!