Nagyvilág

2011.06.28. 14:09

Döbbenet! Meztelenül túrázik Miru

Bizonytalan és szégyellős a magánéletben, de ha fotózásról van szó, Miru képes egy egész város előtt meztelenül pózolni.

Bizonytalan és szégyellős a magánéletben, de ha fotózásról van szó, Miru képes egy egész város előtt meztelenül pózolni. A 30 éves, New Yorkban élő Miru Kim furcsa helyekre túrázik szabadidejében, az elhagyatott gyárépületek, alagutak, hidak és lepusztult városnegyedek valahogy sokkal vonzóbb úticélok neki, mint mondjuk egy kellemes séta a parkban.- Tulajdonképpen a gyerekkoromban nagyon mélyen belém ivódott félelmeket akarom legyőzni – meséli Miru az AOL Weird New-nak. – Rettegek a sötétségtől és úgy általában a veszélyes dolgoktól, sőt irtózom a kosztól. Gyermekkoromban jelentős kényszerbetegséggel küszködtem – mondja.

Túrázása, állítás szerint legalábbis, túlmutat a terápián, művészetével nem csak magának, hanem másoknak is képes segíteni legyőzni félelmeiket. – Mióta az eszemet tudom gyáva voltam és szégyellős. Sokan talán nem hisznek nekem a képeim láttán, pedig ez így igaz. Amikor például 2008-ban egy konferencián kellett beszédet tartanom annyira remegtek a lábaim és karjaim, hogy keresztbe kellett raknom őket.

Miru Kim 2004-benkezdett vetkőzni: – Most már hozzászoktam, de amikor először álltam meztelenül a kamera előtt, nagyon ideges voltam. Hogy ne feszengjek a fényképező előtt, az egyik festő barátomnak is portrét álltam meztelenül, alig bírtam egy helyben maradni, annyira ideges voltam.

Miru azóta annyira felfejlődött, hogy Törökországban majdnem le is tartoztatták, amiért meztelenkedett. A kezdetek kezdetén csak patkányokat és elhagyatott metróállomásokat dokumentáló nő most már jóval magabiztosabb, mint korábban, hobbija legnehezebben elviselhető részének a fotózások utáni tisztálkodást tartja, amikor szembesül vele mennyi mocsok jön le róla.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!