Nagyvilág

2011.04.08. 13:07

Hogyan került a kutyafalka a kifutópályára?

<p>A leszállópályán tartózkodó kóbor kutyafalka miatt nem tudott leszállni egy utasszállító repülőgép az oroszországi Tomszkban - adta hírül pénteken a Nyugat-Szibériai Közlekedési Ügyészség sajtószolgálata. A pilóta az utolsó pillanatban emelte fel újra a levegőbe a gépet.</p>

A Tomszk-Avia légitársaság csütörtöki Pionyernij-Tomszk járata 47 utassal és 4 fős személyzettel már kiengedett kerekekkel közeledett a tomszki repülőtér leszállópályához, amikor a pilóta észrevette a betonon tartózkodó állatokat. Értesítette az irányítótornyot, majd újból a levegőbe emelte a gépet. Egy kört megtéve, másodszorra immár minden gond nélkül sikerült végrehajtania a leszállást.

Az incidens során senki sem sérült meg. Az orosz légügyi hatóság a repülésbiztonsági szabályok megsértése címén vizsgálatot indított a tomszki repülőtér személyzete ellen, hogy kiderüljön, kinek a mulasztása révén kerülhettek a kutyák a leszállópálya betonjára.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!