Nagyvilág

2011.04.15. 11:30

Félárbocon folytatódik a termelés a Toyota japán gyáraiban

<p>Csaknem egy hónapon keresztül a felére fogja vissza a termelést a hazai gyárakban a Toyota - jelentette be pénteken a japán autógyártó, a május 11-i földrengés és szökőár okozta alkatrészhiánnyal indokolva a döntést. A döntés értelmében május 10. és június 3. között a megszokottnál 50 százalékkal kevesebb autót állítanak elő a japán üzemekben.</p>

A cég a múlt héten jelentette be, hogy a természeti katasztrófa után leállított termelést április 18-án indítják újra a gyárakban. Két nappal korábban pedig arról döntöttek, hogy szintén az alkatrészhiány miatt öt európai gyárban függesztik fel néhány napra a termelést.

Toyota közleménye szerint április 21. és május 2. között nyolc munkanapon át szüneteltetik a munkát az angliai Burnaston, a franciaországi Onnaing és a törökországi Adapazari városokban fekvő autógyárakban, valamint a lengyelországi Jelcz-Laskowice és a walesi Deeside városok motorgyáraiban.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!