Nagyvilág

2011.04.20. 11:02

A leggazdagabb ukráné a legdrágább brit lakás

<p>Ukrajna leggazdagabb embere, Rinat Ahmetov vette meg nagyjából 136 millió angol fontért (mai árfolyamon 41 milliárd forint) Nagy-Britannia legdrágább lakását - jelentette kedden a brit sajtó.</p>

A 44 éves üzletember a londoni Hyde Parknál lévő apartmanházban két ingatlant vett meg, amelyeket egybenyitva egy 2 300 négyezetméteres lakást kapott.

Az apartmanház felső emeletein található lakások eladásáról az előző hét végén jelentek meg hírek a brit sajtóban, miután bejegyezték a brit földhivatalban. Azonban az, hogy ki vásárolta meg Nagy-Britannia legdrágább lakásának számító ingatlant, csak most derült ki.

A brit médiában megjelent cikkek Rinat Ahmetov ukrán üzletembert nevezték meg, mint "misztikus" vevőt. Ezt az információt megerősítette Ahmetov cége, a System Capital Investment is. A cég közleménye szerint még 2007-ben vásárolták meg az ingatlant, de ennél többet nem hoztak nyilvánosságra.

Nézze meg a lakás képeit itt >>>

A brit sajtóban megjelent hírek szerint Ahmetov a szerkezetkész lakásra költött ennyi pénzt, bebútorozására pedig további hatvanmillió fontot (18 milliárd forint) fog költeni.

A Forbes amerikai gazdasági lap adatai szerint Ahmetovnak 16 milliárd dolláros vagyona van. Ezzel ő Ukrajna leggazdagabb embere és a 39. leggazdagabb ember a világon.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!