Nagyvilág

2011.03.24. 06:45

Tűz a pilótafülkében - újabb Qantas-gép került bajba

<p>Kényszerleszállást hajtott végre a Qantas egyik Airbus A330-200-as gépe csütörtökön az ausztráliai Cairns-ben, miután tűz ütött ki a repülő pilótafülkéjében. Az ausztrál légitársaság gépe Manilából tartott Sydney-be, amikor - elektromos hiba miatt - lángok csaptak fel a műszerfal bal oldalán.</p>

A Qantas közleménye szerint a pilóták kézi tűzoltó-készülékkel azonnal eloltották a tüzet, és leszálltak a legközelebbi repülőtéren, a queenslandi Cairns városban. Mint a társaság közölte, a landolásnál nem volt probléma, a gép a hajnali órákban biztonságban földet ért. Fedélzetén 147 utas és 11 fős személyzet utazott, akik közül senki sem szenvedett sérülést. A cég szóvivője szerint a tüzet egy, az első szélvédő fűtését biztosító elektromos rendszerben bekövetkezett hiba okozta. A történtek okának kiderítésére a Qantas belső vizsgálatot indított.

Az ausztrál légitársaságnál nem ez az első probléma az elmúlt hónapokban. Tavaly novemberben ideiglenesen felfüggesztették az Airbus A380-as szuperjumbók közlekedését, miután egy Szingapúrból felszálló gépen felrobbant az egyik hajtómű. Januárban pedig egy New Yorkba tartó Boeing 747-esnek kellett megszakítania útját a Fidzsi-szigeteken, szintén műszaki hiba miatt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!