Nagyvilág

2011.03.08. 17:16

LÍBIA: Mégsem az Orvosok Határok Nélkül munkatársa volt az elhurcolt jordániai orvos?

<p>Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet közlése szerint nem neki dolgozott az a jordániai orvos, akit kedden hurcoltak el fegyveresek a Líbiai keleti részén található Bengázi egyik szállodájából. A férfit fegyveres ellenzékiek vitték el, hogy kikérdezzék.</p>

Az elhurcolt jordániai orvos "nem nekünk dolgozik" - jelentette ki az MSF líbiai koordinátora, az AFP francia hírügynökségnek. Anne Chatelain elmondása szerint csak a férfi állította magáról, hogy az MSF tagja. "Ez az ára jó hírnevünknek" - közölte Chatelain.

A jordániai orvos egyik kollégája, aki vele volt a szállodai szobában, amikor a fegyveresek elhurcolták, azonban teljes magabiztossággal állította, hogy a meg nem nevezett férfi teljes munkaidőben az MSF-nek dolgozik. Az AFP információi szerint a jordániai nagyjából két hete volt Líbiában, és az ellenzéki tüntetők által ellenőrzött területen segített az embereknek. A férfi rendszeresen úgy mutatta be magát, mint aki az MSF-nek dolgozik.

A férfi kollégája, egy Mai Salam nevű nő elmondása szerint a fegyveresek kopogás nélkül, egy mesterkulcs segítségével léptek be szállodai szobájukba és közölték a férfival, hogy velük kell mennie. A nő azt állította, hiába kérdezték őket, a fegyveresek nem árulták el, kicsodák és honnan jöttek. A fegyveresek elvitték a jordániai férfi laptopját, telefonját, iratait és táskáját és nem adtak magyarázatot az őrizetbe vételre.

Az AFP helyszíni tudósítója egy Oszama el-Faturi nevű ellenzéki fegyverestől úgy értesült, hogy a jordániai orvos ellen nyomozás folyik és hamarosan szabadon fogják engedni. Majd nevetve hozzátette: "nem fogják megölni".
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!