Nagyvilág

2011.02.02. 15:16

Szlovákia: Eltitkolt tűzeset a magyar határ közelében üzemelő mohi atomerőműben

<p>Eltitkoltak egy 2010 novemberében történ tűzesetet a Szlovákiában üzemelő mohi atomerőműben - tudta meg az aktuality.sk internetes oldal. A beszámoló szerint egy tömítés meghibásodása okozta a tüzet, aminek következtében egy olajszűrő lobbant lángra.</p>

A rendkívüli esemény az erőmű második blokkjában működő generátor újraindításakor történt. A közvetlen veszélyt nem okozó eseményt a közvélemény előtt a mai napi elhallgatták az atomerőművet üzemeltető cég illetékesei. Az eset egy az "atomerőmű dolgozói" aláírású levél alapján derült ki, amelyet megkapott az aktuality.sk.

A szlovák atomenergia-felügyelet a nyilvánosságra került eset miatt haladéktalanul ellenőrzést rendelt el a mohi atomerőműben - közölte Dagmar Zemanová, a hivatal igazgatója. Hozzátette: azonban, a rendkívüli esemény az atomerőmű kiszolgáló részlegén történt, és esélye sem volt, hogy radioaktív sugárzás vagy anyag szennyezze a környezetet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!