Nagyvilág

2011.02.13. 09:08

EGYIPTOM: Dulakodtak a keményvonalasok és a katonák

<p>Az egyiptomi katonák dulakodtak több tucatnyi tüntetővel a kairói Tahrír-téren vasárnap. Az elszántak addig nem akarják elhagyni a teret, amíg végre nem hajtották a reformokat.</p>

Hoszni Mubarak egyiptomi elnök távozását követően a tüntetők már hazamentek, néhányan azonban tovább akarják folytatni a tiltakozást. Vasárnap a katonák őket is ki akarták tessékelni a Tahrír-térről, de a csoport ellenállt. A tüntetők azt skandálták, hogy addig nem távoznak, amíg végre nem hajtják követeléseiket. Kisebb dulakodás támadt, de végül a katonák visszavonultak, és megengedték nekik, hogy a helyükön maradjanak.

A kairói Midan Tahrír nagy részén már helyreállt a forgalom. A téren 18 napon át tüntettek Hoszni Mubarak lemondását követelve, és péntekre el is érték céljukat. A hatalmat jelenleg birtokló katonai vezetés átmenetileg a helyén hagyta a kormányt, amíg egy új kabinet nem jön létre, de a menetrend egyelőre nem ismert.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!