Nagyvilág

2011.02.22. 15:23

384 áldozatot követeltek az egyiptomi tüntetések

<p>A legfrissebb hivatalos adatok szerint 384 ember halt meg az egyiptomi kormányellenes tüntetések alatt - közölte kedden az egyiptomi egészségügyi minisztérium.</p>

A 18 napig tartó tüntetések alatt történt összecsapásokban majdnem 6 500 ember sebesült meg. Az adatok azonban még nem véglegesek.

A kórházak és egészségügyi szervezetek adatai alapján végzett legfrissebb számítások szerint 384-en haltak meg, és 6 467 ember kellett kórházban kezelni - közölte az egyiptomi egészségügyi miniszter egy közleményben.

Egyiptom egy hete közölt először hivatalos adatokat arról, hogy mennyi áldozata volt a január 25-én kezdődött demonstrációknak. Akkor 365-re tették a halottak számát. Az egészségügyi miniszter kedden felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani számok sem véglegesek.

Emberi jogi szervezetek közlése szerint több száz embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, 11 nappal Hoszni Mubarak egyiptomi elnök lemondása után.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!