Nagyvilág

2011.01.27. 07:23

Peter Jackson műtétje miatt késik a Hobbit forgatása

<p>Perforált gyomorfekély miatt egy wellingtoni kórházban megműtötték az Oscar-díjas új-zélandi rendezőt, Peter Jacksont - közölte sajtósa csütörtökön.</p>

Melissa Booth szerint a 49 éves filmes betegsége miatt "kisebb késéssel" kezdhetik csak meg a Gyűrűk Ura trilógia előzménye, a Hobbit című két részes film forgatását.

Az 500 millió dolláros projektet már eddig is több probléma nehezítette. Az új-zélandi színész szövetség bérvitája, a forgalmazási jogok körüli ellentétek, és a gazdasági válság miatt már az előkészületeket fel kellett függeszteni. A késlekedés következtében az elsőként kiválasztott rendező, Guillermo del Toro tavaly márciusban otthagyta a produkciót. Ezután a Gyűrűk Ura harmadik részéért, a Király visszatér című alkotásért három Oscar-díjjal jutalmazott, új-zélandi Peter Jackson vette át az irányítást, de ő sem tudott megegyezni a szakszervezetekkel. Tavaly ősszel már azzal fenyegetett, hogy hazájából Kelet-Európába viszi a forgatást. Végül a wellingtoni kormány közbelépett: pénzügyi támogatást és filmipari dolgozók helyzetét tisztázó törvénymódosítást ígért. Ezzel elérte, hogy az ország turizmusa és filmipara számára dollármilliárdos haszonnal kecsegtető projektet mégsem vitte el a Warner Brothers stúdió Új-Zélandról. A filmet a tervek szerint februárban kezdték volna forgatni.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!