Nagyvilág

2011.01.05. 07:22

Elhunyt Gerry Rafferty skót énekes

<p>Hosszú betegség után, életének 63. évében elhunyt Gerry Rafferty - közölte Paul Charles, a zenész ügynöke. A skót énekes-zeneszerzőt, aki a hetvenes években a "Baker Street" és a "Stuck in the Middle With You" dalokkal vált ismertté, dorseti otthonában érte kedden a halál.</p>

Rafferty a szintén skót komikussal, Billy Connollyval kezdte zenei karrierjét a Humblebums nevű folk együttesben, majd 1972-ben Stealers Wheel néven alapított zenekart. Később szólókarrierbe kezdett, és 1978-ban ért a csúcsra, amikor a "Baker Street" című dalával bekerült a legnépszerűbb tíz szám közé a brit és az amerikai toplistákon.

A zenész azonban alkoholproblémákkal küzdött, ami végül házasságának megromlásához is vezetett. Májelégtelenség miatt tavaly novemberben kórházba vitték a dél-angliai Bournemouth-ban. Rafferty utolsó, "Another World" című albuma 2000-ben jelent meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!