Nagyvilág

2011.01.26. 12:59

Egynapos gyász Oroszországban

<p>Egynapos gyászt tartanak szerdán Oroszországban, a moszkvai repülőtéren elkövetett hétfői öngyilkos merénylet 35 halálos áldozata előtt tisztelegve. A vészhelyzetekkel foglalkozó orosz minisztérium közlése szerint 116 sebesültet kezelnek még kórházban.</p>

A merénylet miatt Dmitrij Medvegyev orosz elnök lerövidítette davosi látogatását, ahol a Világgazdasági Fórum nyitóbeszédét fogja tartani.

"A tragédia miatt jelentősen lerövidítettem davosi látogatásom" - mondta el az orosz államfő a Vedomosztyi című orosz gazdasági lapnak nyilatkozva. Medvegyev elmondta, hogy azért nem akarta teljes egészében lemondani utazását, mert a találkozó nagyon fontos fórum az orosz álláspontok ismertetésére. A tervek szerint Medvegyev fogja elmondani a fórum nyitóbeszédét, de már szerda este visszautazik Oroszországba, hogy a merényletben indított nyomozásra koncentráljon.

A gyászoló oroszok gyertyákat gyújtottak és virágokat helyeztek el a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren az áldozatok tiszteletére, miközben nemzeti gyásznapot tart az ország. A hétfői öngyilkos merényletben 35 ember halt meg és szerdán 116 sebesült volt még kórházban.

Egy éven belül ez már a második öngyilkos merénylet volt az orosz fővárosban. Tavaly májusban negyven ember halt meg és több mint százan megsebesültek, amikor két nő felrobbantotta magát a moszkvai metróban.
- Független Hírügynökség -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!