Nagyvilág

2011.01.02. 14:41

Egy stadion elleni támadás tervével gyanúsítanak arabokat Izraelben

<p>Letartóztattak öt arab férfit, mert azzal gyanúsítják őket, hogy rakétatámadást terveztek egy jeruzsálemi futballstadion ellen - jelentette az izraeli rendőrség és a belső elhárítás, a Shin Bet vasárnap.</p>

A gyanú szerint a letartóztatottak közül ketten évek óta aktív tagjai a Hamásznak, valamint a Muzulmán Testvériségnek, amelynek szaúdi szárnyától kaptak támogatást.

A bejelentés szerint kettejük ellen terrorszervezetek támogatása, összeesküvés, és tömeggyilkos merénylet kitervelése címén, a további három férfi ellen fegyverkereskedelem miatt emeltek vádat. A Sin Bhet közlése szerint az öt férfit tavaly novemberben fogták el.

Az izraeli rendőrség és azt elhárítás szerint az öt férfi a 2008 decembere és 2009 januárja közötti gázai, izraeli, katonai akció után határozta el a terrortámadást. Egy focimeccs idején akarták elkövetni a támadást a jeruzsálemi Teddy stadionban, ahol 21 ezer néző fér el.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!