Nagyvilág

2011.01.26. 13:33

Az ukrán kormányfő óvja a külföldieket az ukrán sajtó olvasásától

<p>Mikola Azarov ukrán miniszterelnök azt tanácsolja a külföldieknek, hogy ne olvassanak ukrán újságokat - adta hírül kedden a Kárpátinfó hírportál. Az ukrajnai kormányfő szerint az ország pénzügyi-gazdasági helyzete minden ellenkező sajtóhír dacára javuló tendenciát mutat.</p>

Mikola Azarov miniszterelnök biztos abban, hogy az elmúlt hónapokban sokat javult Ukrajna befektetési vonzereje, Arra kéri a külföldi befektetőket, hogy ne higgyenek az ukrán sajtóban közölt híreknek, amelyek sokszor ellentmondásos információkat tartalmaznak. Az ukrán kormányfő német üzletemberekkel folytatott találkozója során beszélt erről.

"Nem hiszek a különböző becsléseknek, amelyek az ország érdekeire nézve többnyire ellenségesek, s csak elvétve erednek kormánypárti forrásból. Azt írják, hogy a befektetéseknek kedvező környezet egyre romlik. De ha így van, akkor miképp lehet, hogy a gazdaság mindinkább növekvő tendenciát mutat az országban?" - kérdezi Azarov. Éppen ezért ritkábban vegyenek a kezükbe ukrajnai újságot, vagy ha mégis, ne dőljenek be annak, amit benne olvasnak. Inkább az objektív tényeknek higgyenek - tanácsolja az ukrán kormányfő.

Ukrajna a 2010-es adatok szerint a befektetői vonzerő tekintetében a 62.-ről a 74. helyre csúszott vissza, így jelenleg valahol Burkina Faso (Afrika) és a Kelet-timori Demokratikus Köztársaság (Indonézia) között foglal helyet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!