Nagyvilág

2010.11.16. 17:50

Kolerajárvány Haitin - már több mint 1000 halott

<p>Már több mint ezer halottja van a Haitin kitört kolerajárványnak, 16.800 embert pedig kórházban kezelnek - közölték helyi egészségügyi illetékesek kedden.</p>

A haiti egészségügyi minisztérium legutóbbi, hétvégi adatai óta újabb 117 áldozata volt a járványnak, amely egyre nagyobb mértékben terjed a januári földrengés sátortáborokban lakó túlélői körében. A halottak pontos száma 1034.

A járvány csaknem egy hónapja ütötte fel a fejét Haitin. Már több mint 16 ezer ember került kórházba, 2150-nel többen a november 14-én közölt adatnál.

A haiti egészségügyi illetékesek attól tartanak, hogy megállíthatatlan lesz a járvány terjedése a főváros, Port-au-Prince s sátortáboraiban, ahol százezrek leltek menedékre az év elején történt földmozgás után.

A januári természeti katasztrófa miatt több mint 250 ezren haltak meg és 1,3 millió embert kellett kiköltöztetni otthonából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!