Nagyvilág

2010.09.09. 16:40

Öngyilkos támadás a szomália főváros reptere ellen

<p>Az al-Kaida szomáliai szervezete, a Shebab vállalta a felelősséget az ország fővárosának reptere ellen intézett csütörtöki támadásért, amelyben nyolcan haltak meg. Az öngyilkos kommandó azután támadott, hogy Mogadishu repülőterén találkozott az államfő külföldi küldöttekkel.</p>

A helyi hatóságok közlése szerint két kocsival érkeztek a felfegyverzett támadók egyenesen a főbejárathoz, majd heves lövöldözés kezdődött. Az Afrikai Unió katonái egy rakétát is kilőttek, és azzal megsemmisítették az iszlamista támadók egyik kocsiját, amely a bejáratnál felrobbant. Három fegyveres azonban el tudta hagyni a második kocsit, majd minden irányban tüzet nyitottak, végül felrobbantották magukat.

A támadásban az Afrikai Unió két katonája, egy reptéri munkás valamint öt támadó halt meg. Az AFP helyi tudósítója legalább két női holttest maradványait látta a felrobbant első kocsi mellett, ami arra utalt, hogy nők is részt vettek a terrortámadásban.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!