Nagyvilág

2010.09.06. 17:25

Két halott egy spanyol vonatbalesetben

<p>Két ember meghalt, és nyolcan megsérültek hétfőn Spanyolország délnyugati részén, ahol dömperrel ütközött egy utasszállító vonat - közölte a spanyol belügyminisztérium egyik szóvivője. A dömper a Madrid és Lisszabon között épülő gyorsvasút építésén dolgozott.</p>

A három kocsiból álló regionális vonat délután egy órakor ütközött össze a vasútépítésen dolgozó dömperrel, a Portugál határtól nagyjából kilencven kilométernyire található Carmonita városánál - mondta el a spanyol belügyminisztérium regionális szóvivője. Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy a teherautó egy része a mozdony tetején kötött ki.

Az ütközésben két ember halt meg: a dömper sofőrje, valamint egy, a vonaton utazó nő - mondta el a szóvivő. A nyolc sérült között van a mozdonyvezető, akit súlyos állapotban szállítottak egy közeli kórházba. A mentőalakulatok még dolgoznak a roncsok eltakarításán. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy mi okozhatta az ütközést.

A dömper a Lisszabon és Madrid között épülő új gyorsvasútvonal építésén dolgozott. A vonal 2013 végére tervezett átadása után három óra alatt lehet majd megtenni a két főváros közötti nagyjából 640 kilométeres távolságot.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!