Nagyvilág

2010.09.27. 17:44

Éhségsztrájk az orosz haditengerészetnél

<p>Éhségsztrájkba kezdtek hétfőn az orosz haditengerészet Északi Flottájának dolgozó építőmunkások, akik már nyolc hónapja nem kaptak fizetést - közölte az alkalmazottakat képviselő szakszervezet. A tiltakozók azzal fenyegetőznek, hogy lezárják a szeveromorszki hadikikötőbe vezető autópályát.</p>

Az orosz haditengerészet Északi Flottjának dolgozó építőmunkások már nyolc hónapja nem kaptak fizetést. A ki nem fizetett bérek összege már eléri a 65 millió rubelt (438 millió forint) - mondta el az AFP francia hírügynökségnek a munkásokat képviselő szakszervezet vezetője.

Natalija Dorovatovszkaja elmondása szerint hét férfi és 13 nő kezdett éhségsztrájkba a védelmi minisztérium irányítása alatt álló, 132 embert foglalkoztató üzemben. A sztrájkolók azzal fenyegetőznek, hogy le fogják zárni az Északi Flottának otthont adó Szeveromorszk hadikikötőhöz vezető autópályát, ha október elsejéig nem kapják meg elmaradt bérüket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!