Nagyvilág

2010.09.29. 18:59

Elképesztő Photoshop bakik

<p>Atyaég, ennek a fiúnak mennyi lába van? Vicces és katasztrofális photoshop bakik.</p>

Egy képszerkesztő programmal gyakorlatilag úgy alakítjuk át kedvünkre a valóságot, ahogyan csak akarjuk. Photoshopolás közben azért érdemes figyelni a részletekre, mert bizony a legnagyobb magazinokban és a legnagyobb gyártók reklámjaiban is találunk gazdátlan kézfejet, mellbimbó nélküli modellt, felemás hosszúságú végtagokat, és egy néger kislányt, aki tulajdonképpen fehér...

Egy Shiseido reklámfelvétel - ami egyébként nem ma készült - jól példázza, hogy hol az etikai határa a valóság megmásításának a képeken. Ez elsősorban a modellek megjelenítését érinti, akiknek saját gebesége nem elég jó a képekre, s még tovább karcsúsítják őket Photoshoppal, még hamisabb képet festve a "női szépségről". Az egyébként gyönyörű modell egyik lábát úgy nyújtották, formálták, hogy végül olyan mintha egy extrahosszú műláb lenne a lány mellett, a másik lábán pedig a sarkát gyűrte fel viccesen egy szila. Brrrrr.

Nézze meg a képeket >>>>

De nézzünk egy példát a politikai életből, ahol legalább annyi Photoshopolást hajtanak végre, mint a divatvilágban. Az al-Ahram egyiptomi napilap meghamisított egy fotót a közel-keleti béketárgyalásokról. A szeptember elsején a washingtoni Fehér Házban készült eredeti képen Barack Obama amerikai elnök sétál elöl, mögötte az izraeli kormányfő, a palesztin elnök, végül Hoszni Mubarak egyiptomi államfő. A hamisított képen Mubarak sétál legelöl. Hogy miből derült ki az egyiptomiak számára, hogy hamis a fotó? Lehagyták az egyik testőr lábát. A kép azóta világhíres lett, s persze a leghihetetlenebb photoshop bakik közzé is bekerült.

Ezekből a hibákból kiderül, hogy mellbimbó nélkül is lehet élni, hogy nem baj, ha egy modellnél a bal oldali fogyókúra jobban sikerül, mint a jobb oldali, s néha egy szépségről készült fotón a kellemes női domborulatokba még a háttér is beledől, sőt egy fiúcskának véletlenül három lába lett...
- MON -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!