Nagyvilág

2010.09.21. 16:34

Delhi hídomlás - már 27 sérült

<p>Az eddigi adatok szerint összesen huszonhét munkás sérült meg, köztük négy súlyosan, amikor leomlott az indiai Delhiben egy gyaloghíd.</p>

Az átkelő a Nemzetközösségi Játékoknak helyet adó egyik stadion mellett van, és éppen dolgoztak azon a baleset idején - közölték szemtanúk és a helyi rendőrség.

A csaknem 100 méter hosszú felüljáró egy parkolót és a Dzsawaharlal Nehru stadiont kötötte össze: a tervek szerint utóbbiban lesz a Nemzetközösségi Játékok megnyitója október 3-án.

Mint arról már beszámoltunk az egyik helyi rendőrfőnök szerint "a munkások éppen a hidat betonozták, amikor - eddig ismeretlen okokból - az építmény összeomlott". A rendőrség kordonnal zárta körbe a baleset helyszínét, majd a romokat nehézgépekkel elszállították.

India fejlesztési minisztere azt mondta: valószínűleg az elmúlt hetek heves esőzései miatt roggyant meg a híd és nem a munkások okolhatók az omlásért.

Nem ez volt az első probléma a Nemzetközösségi Játékokkal kapcsolatban: kedden, két nappal a hivatalos átadó előtt lakhatatlannak nevezte a Nemzetközösségi Játékok részvevőinek elszállásolására épített falut a sporteseményt rendező szövetség vezetője. Négy ország sportolói ráadásul mocskosnak, nem higiénikusnak és lakhatatlannak nevezték a kijelölt szálláshelyüket. Több ország válogatottjánál azt követelik, hogy máshol helyezzék el őket.

Emiatt egy ausztrál diszkoszvető bajnok kedden már közölte: nem vesz részt a játékokon. Új-Zéland, Skócia, Kanada és Írország pedig azt követeli, hogy szállodákban helyezzék el őket, ha nem készül el a "falu".

A sporteseménnyel kapcsolatban korábban korrupciós ügyekről érkeztek hírek, vasárnap pedig a biztonsági helyzet váltott ki aggodalmakat, miután Újdelhiben motoros támadók rálőttek egy turistákat szállító buszra, és két tajvanit megsebesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!