Nagyvilág

2010.09.11. 07:35

85 rab szökött meg egy mexikói börtönből

<p>A mexikói rendőrség közlése szerint 85 rab szökött meg pénteken egy Mexikó északi részén található börtönből. Ez volt az utóbbi évek legnagyobb rabszökése Mexikóban. A szökésben minden bizonnyal a börtön őrei is benne voltak.</p>

A 85 rab az amerikai határnál található Reynosa város egyik börtönéből szökött meg. A rabok egy létra segítségével másztak át a börtön hat méter magas falán - mondta el Tamaulipas állam közbiztonságügyi minisztere. Jose Garza Garcia elmondása szerint "az őrök minden bizonnyal segítették a szökést".

A mexikói hatóságok vizsgálatot indítottak a börtön 44 alkalmazottja, köztük a börtönigazgató ellen. Két őrt a szökés óta nem találnak. Az állam rendőrfőkapitányának elmondása szerint csak idén nagyjából kétszáz rabnak sikerült megszöknie Tamaulipas állam börtöneiből.

A pénteki volt a legnagyobb tömeges rabszökés az utóbbi években Mexikóban. Tavaly 53 rabot szöktettek meg egy észak-mexikói börtönből fegyveresek. Az akció megakadályozására a börtönőrök nem tettek semmit.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!