Nagyvilág

2010.08.27. 11:56

Üzenet a mélyből - Videó a chilei bányászokról

<p>Új videofelvételt mutattak be a föld alatt rekedt chilei bányászokról. A kamerát azon a csövön juttatták le hozzájuk, amelyen át az ellátmányt is kapják, amíg kiszabadítják őket.</p>

A felvételek szerint a munkások jól vannak: lesoványodtak, szakállt növesztettek, de egészségesek. Az egyik bányász beszél a körülményekről is, mint mondja: mindent megszerveztek a 300 méteres mélységben. "Itt szórakozunk, itt gyűlünk össze minden nap, hogy megtervezzük a napot, itt pedig imádkozunk" - mutatja körbe a területet, miközben több bányász is integet a kamerának. A filmen látható egy bányagép is. A nagy meleg miatt szinte mindegyikük póló nélkül van odalent, láthatóan izzadnak a 30 fok fölötti hőségben. A bányászok egy ötven négyzetméteres menedékhelyet, és egy hozzá kapcsolódó bő másfél kilométeres alagutat használhatnak.

Nézze meg az üzenetet >>>

A 33 munkást három hete zárta el bányaomlása külvilágtól, de csak a múlt hét végén derült ki, hogy életben vannak. Azóta folyamatosan küldik le nekik az ellátmányt és a családtagjaik üzeneteit. Csütörtökön arról is tájékoztatták őket, hogy akár három hónapig is eltarthat a kimentésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!