Nagyvilág

2010.08.14. 06:06

Elaludt a buszvezető az Eurolines egyik járatán - egy halott

<p>Legkevesebb egy ember életét vesztette és három másik életveszélyesen megsebesült, amikor egy holland Eurolines buszjárat pénteken lefutott az útról Franciaország északi részén - közölték a hatóságok.</p>

A járművön 37 utas - tucatnyi különböző ország állampolgárai - tartózkodott - közölte a rendőrség, kiemelve, hogy holland, brit és chilei utasok is volt a buszon. Közülük további 14 ember könnyebben megsebesült - áll a hatósági tájékoztatásban, amely azonban arra nem tért ki, hogy a baleset áldozata mely ország állampolgára volt.

A hatóságok szerint az autóbusz Belgium felől érkezett az A2-es autópályán Franciaországba, és nem sokkal a határ átlépése után szaladt le az útról, feltehetően azért, mert a sofőr elaludt vezetés közben. A balesetet követően belga és francia tűzoltók mentették ki a járműből a bent rekedteket, és három mentőhelikoptert is bevetettek a súlyos sérültek kórházba szállítására. Azokat az utasokat, akiknek nem esett bántódásuk, a franciaországi Crespin városába szállították. A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset fennakadásokat okozott az A2-es autópálya péntek esti forgalmában, ám a közutat nem zárták teljes egészében le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!