Nagyvilág

2010.04.14. 19:11

Kínai földrengés - több száz halott

<p>Több száz halottja, és nyolcezer sérültje van a Kína nyugati részén történt szerdai földrengésnek - közölte a kínai állami média. .</p>

fuggetlen | 2010.04.14 19:10
Csaknem ezer túlélõt ástak ki a kínai földrengés romjai alól
Már több mint 900 túlélõt sikerült kiásniuk a mentõcsapatoknak az épületek romjai alól a Kína nyugati részén történt földrengés után.Részletek >>>


fuggetlen | 2010.04.14 11:16
KÍNAI RENGÉS: Már négyszáz halott

A legfrissebb adatok szerint már négyszáz halottja van a Kína nyugati részén történt szerdai földrengésnek - közölte a kínai állami média. Részletek >>>


A Richter-skála szerinti 6.9-es erősségű földrengés a gyéren lakott, Tibettel szomszédos Csinghaj tartományban történt. Sok ház összedőlt, és több út is járhatatlanná vált.

A hivatalos Új Kína hírügynökség kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva írta, hogy nagyjából háromszáz halottja, és nyolcezer sérültje van a földrengésnek a gyéren lakott, hegyvidékes területen. A rengés Csinghaj tartomány déli részén, Jüsu megyében okozta a legnagyobb pusztítást. Az epicentrum közelében lévő házak 85 százaléka összeomlott - mondta el egy helyi tisztségviselő.

Az Új Kína hírügynökség közlése szerint már elindultak a mentőalakulatok a helyszínre, a szükséges felszerelésekkel. A hadsereg egységeit már a katasztrófa sújtotta területre vezényelték, hogy segítsenek a túlélők mentésében. A katonák azonban csak a kezüket tudják használni, mert nincsenek nagy munkagépeik - közölte egy, a mentésben részt vevő katonatiszt.

Az amerikai földrengéskutató intézet szerint a föld helyi idő szerint reggel 7:49-kor mozdult meg. Az első földmozgás óta három jelentősebb utórezgést is észleltek, a legerősebb 5.8-as volt. Az érintett régió ritkán lakott, főleg mongol és tibeti származású pásztorok élnek itt. A legnagyobb város a földrengés központjától mintegy 30 kilométerre levő Jüsu. A településen, illetve környékén 80 ezren laknak.

- Független Hírügynökség -


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!