Nagyvilág

2010.03.29. 17:43

Családi értékeket árverez a néhai Diana hercegnő családja

<p>Festményeket, bútorokat, hintókat és egyéb értékeket bocsát árverésre a néha Diana hercegnő családja - közölte hétfőn a londoni székhelyű Christie s aukciós ház.</p>

A festmények egyike a híres flamand művész, Peter Paul Rubens alkotása Diana családjának ősi, Althorpban található birtokáról, ahol a néhai hercegnő gyerekkorát töltötte. A 14 ezer holdas birtokon, illetve annak épületegyüttesén jelenleg egy tízmillió fontos renoválási munka folyik. A család azért is bocsátja árverésre értékes tulajdonait, hogy a közleményük szerint a birtok a jövő nemzedékei számára is prosperáljon.

Az 1997-ben egy párizsi autóbalesetben elhunyt Diana földi maradványai Althorpban nyugszanak. A birtok épületében jelenlegi egy kiállítás tekinthető meg Diana életéről. A birtok tulajdonosa Diana testvére, Károly, aki Spencer kilencedik grófja.

A Christie s aukciós ház szerint 12 millió fontért is elkelhet Rubens festménye, amit a csatába vonuló V. Károly német-római császárról készített. A 19-ik századi hintók között az egyik az, amit VII. Edward brit uralkodó 1902-es megkoronázásakor használtak. Az aukciós ház bejelentése szerint az árverést július 6 és 8-a között tartják meg.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!