Nagyvilág

2008.03.15. 09:16

Másfél év börtön a tanárnőnek, mert elcsábította diákját

<p>Másfél év börtönre ítéltek egy volt középiskolai tanárnőt az Egyesült Államokban, mert szexuális kapcsolata volt egy 15 éves fiúval 2002 és 2005 között.</p>

Kirsten Ann Kinley, akit korábban már elbocsátottak az állásából, tavaly augusztusban bűnösnek vallotta magát a baltimore-i bíróságon. A volt tanárnőre azonban újabb meghurcoltatás vár, mivel a fiú szülei polgári pert is indítottak ellene 3 millió dollárt követelve. Ez a per azonban sajátos lesz, mivel a szülők Maryland államot és a megyei iskolaszéket is felelőssé teszik a történtekért, ezért keresetükben azok képviselőit is beperelték.

"Mind az állam, mind az iskolaszék kudarcot vallott abban, hogy figyeljék és védjék a gyerekeket, illetve abban, hogy gondoskodjkanak a biztonságukról"- mondta a volt tanárnő tárgyalásának egyik jogi szereplője.

Két másik középiskolai tanár az államban ugyancsak bíróság előtt áll, mert diákjaikkal volt viszonyuk. A 25 éves Joseph Ellist és az 52 éves Alan Beier-t még nem ítélték el.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!