Multimédia

2014.11.06. 11:16

Drágán mérik a filmeket

Talán sok Androidos készékkel rendelkező olvasónknak feltűnt, hogy váratlanul megjelent egy új app, a Play Filmek. Óvatosan tessék nyomkodni!

Talán sok Androidos készékkel rendelkező olvasónknak feltűnt, hogy váratlanul megjelent egy új app, a Play Filmek. Óvatosan tessék nyomkodni!Elsőre jó ötletnek tűnik, hogy online is lehet filmeket vásárolni, efelé halad a világ, Amerika is teljes Netflix lázban ég. Ez a projekt is teljesen működőképes lenne, ha a magyar pénztárcákhoz szabták volna és egy kicsit racionalizálták volna az árakat.

Nézzünk néhány példát: a A Gravitáció című (nem túl friss) film például 3700 forintba kerül HD felbontásban. Külön árakat szabnak a minőség függvényében, ha beérjük SD-vel, akkor csak 3100- at kell csengetnünk. Azért nem gondolnánk, hogy a HD minőség akkora luxusnak számítana manapság. Persze ettől még mindig olcsóbb, mintha elballagunk a boltba és megvesszük a Blu-ray lemezt, mert az a szóban forgó film esetében nagyjából 7000 forint lenne. Moziban viszont 2000 forintért meg lehet tekinteni a filmeket (2D-ben, személyenként). Tehát ha valaki egyedül és egyszer szeretné élvezni a felvételt, akkor még mindig jobban jár a mozival, azt az élményt amúgy sem fogja tudni a mobilján vagy táblagépén reprodukálni.

Mellesleg az árak sokkal drágábbak, mint ugyanezen szolgáltatás amerikai változatán - ez a bonyolult filmes jogoknak köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!