Multimédia

2008.11.20. 13:41

Az iPhone nem érti a brit kiejtést

<p>Az "iPhone" kifejezés helyett értett például "Einsteint", "szexet" és "konyhai mosogatót" ("kitchen sink") is.</p>

Az iPhone egy új alkalmazása, a hangalapú Google-keresés nem érti a brit akcentust - jelentette szerdán a Daily Telegraph brit napilap internetes oldalán. Az ingyenes alkalmazás ráadásul egészen bizarr eredményeket produkál a különböző kiejtésekre. A hangalapú keresés jelenleg csak amerikai angol változatban elérhető - közölte a Google weboldalán.

A brit felhasználóknak egyelőre sok vidám vagy bosszús pillanatot okoz a kereső. Skót kiejtésre például "iPhone" helyett előbb "szexet", majd "szánkózást" ("sledding") javasolt a program. Egy kenti (délkelet-angliai) férfi ugyanerre a keresésre a "nővérem" ("my sister"), és az "Einstein" eredményeket kapta. Az észak-angliai Yorkshire megyében "máglyának" ("bonfire") értette a kérdést az alkalmazás, de a tesztelőnek végül sikerült eltalálnia az amerikai kiejtést.

A legmeglepőbb eredményeket a walesi akcentus hozta: a tesztelt "iPhone" helyett "gorillákat" ("gorillas") és "konyhai mosogatót" ("kitchen sink") is javasolt az eszköz.

Egy 26 éves kenti akcentussal beszélő fiatalember azt mondta a Daily Telegraphnak, hogy nagyon csalódott. A legközelebbi pizza házhozszállítás helyett "valami vulkánokkal kapcsolatos dolgot" talált a kereső - panaszkodott a férfi. A legközelebbi kocsma helyett pedig "valamilyen furcsa randizós weboldalt" adott a program.

  • Megszűnik a PC Magazine nyomtatott változata
  • Továbbra sem büntetik a letöltőket
  • YouTube díjat kap a jordán királynő
  • IT/Multimédia
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!