Multimédia

2008.09.03. 10:38

Online televíziózás: ingyenes és kényelmes

<p>Egyszerű kezelőfelületet és csatornák százait kínálja a Livestation nevű ingyenes szoftver.</p>

A számítógép nemcsak munkára fogható a nap 24 órájában, hanem még a szórakoztatásunkról is gondoskodhat. A digitális életmód egyik jellemző tevékenysége manapság a különféle online adások nézése. Van, aki a YouTube-ra feltöltött videókra van rákattanva, de sokan használják a Joostot, a Mirót vagy az Adobe Media Playert, ha online videókra és internetes tévéadásokra kíváncsiak.

A fenti alkalmazásokhoz hasonlóan, a Livestation is online tévéadásokkal lát el minket, és – szintén a fentiekkel egyezően – Windows, illetve OS X alatt is használható. Az OS X-es verzió nemrég vált publikussá, és készül a linuxos változat is, de az egyelőre még nem elérhető.

A program letöltéséhez ingyenes regisztrációra van szükség, aminek később akkor vesszük hasznát, amikor az alapértelmezett csatornákon (BBC World News, Bloomberg Television, EuroNews, France 24 stb.) felül a több mint 600 továbbiból ingyenesen válogatnánk a programhoz, illetve a program indulásakor is be kell vele jelentkeznünk.

A Livestation felülete nagyon jól áttekinthető, a csatornák kiválasztására több mód is kínálkozik, a 3D-s görgetéstől az egyszerű listamezőig. Ha már túl sok csatornát halmoztunk fel a programban, keresési lehetőség is van, így pillanatok alatt meglelhetjük azt, amelyikre éppen szükségünk van.

Lehetőségünk van ablakban, teljes képernyőt elfoglaló, de „választásra kész” módban és persze teljes képernyőn is nézni az adásokat. Tetszőlegesen nagyíthatjuk is a képet, és úgy is beállíthatjuk a programot, hogy folyamatosan a többi ablak fölött „lebegjen”.

A Livestation látványos és jól használható program, bőséges csatornaválasztékkal (de a magyar csatornák közül a cikk készültekor csak a Duna TV és az ATV volt megtalálható).
techline.hu

  • Küszöbön a 3D-s televíziózás?
    A harmadik dimenziós technológia a nappalikba is beköltözni készül.

  • Egyedi háttér jár a lopott XP-hez
    Fekete pont helyett fekete háttérképet kaphatunk a Microsoft-tól, ha másolt Windows XP használatára vetemednénk.

  • "Szeretni foglak ismerni téged"
    Vajon melyikünket szeretné megismerni Jennifer-t? Igaz, a lány csak kicsit beszélni magyar: "A nevem van elszalasztja Jennifert ma láttam a profilodat és intrested lettem benned."

  • Itt a Google böngészője
    Konkurenciát kap a Firefox és az Internet Explorer. A Google böngészője alaposan felforgathatja a jelenlegi piacot.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!