Multimédia

2008.06.07. 00:00

Nagy bajban az AMD

<p>Nehéz helyzetbe került a második számú processzorgyártó. Elemzők szerint duplázniuk kellene a forgalmukat ahhoz, hogy kilábaljanak a krízisből.</p>

Zsinórban ötödször zárt veszteséges üzleti negyedévet az AdvancedMicroDevices, vagyis az AMD. A vállalat történetének leglátványosabb mélyrepülése másfél éve kezdődött, és előreláthatóan jódarabig eltarthat még.

Az okok között első körben az Intel soha nem látott dominanciáját említhetnénk, mely olyan szintű technológiai fölénybe került, melyre a rivális nem tudott lépni, és komoly hátrányba került. Szakértők szerint az AMD által képviselt technológiai színvonal egy teljes évvel az Intel mögött jár.

Az AMD-nél komoly létszámleépítés történt nemrég a veszteségek enyhítése végett, ez azonban csak szépségtapasz lehet az erősen negatív irányba lendült eredmények kozmetikázására. A vállalat előre menekül, és intenzív termékoffenzívába kezd, melynek első kézzel fogható eredményei az év későbbi részében lesznek elérhetőek sokmagos processzorok, valamint az ATI videókártyáinak képében.

Kapcsolódó

  • Multimédia rovat

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!